Wintels hors categorie

Nieuws | de redactie
10 april 2006 |

HAN-voorzitter Marcel Wintels ontsnapt na een solo in de klim naar de Alpe d’Huez van bestuurlijk Nederland aan het peloton van de waterdragers onder de CvB’ers in het hoger onderwijs. Hij is voorgedragen als voorzitter van de KNWU. In een cyclistische ontboezeming aan ScienceGuide bekent hij: “Mijn droom als jochie was een andere: de Tour nog eens te winnen. Ik trainde als ware ik Joop Zoetemelk al in een geel t-shirt… Helaas, dat zat er niet in. Een mens moet zijn kwaliteiten en vooral ook zijn beperkingen kennen. Maar deze bestuurlijke functie is een prachtig alternatief voor een sport- en wielerminnend bestuurder: mijn bestuurlijke kwaliteiten zijn in ieder geval groter dan mijn wielerkwaliteiten. Wielrennen is mijn grote hobby, ik zit wekelijks nog wel op de racefiets. Daarbij moet wel aangetekend worden dat mijn sportieve hoogtepunten die van een goedwillende fietsliefhebber zijn: het rijden van klassiekers als Luik- Bastenaken-Luik of de Marmotte.” De Tom Boonen van de kennissector wilde het gerucht niet bevestigen, dat na de Johan Cruyff Academy aan de HvA er binnenkort een Lance Armstrong School of Business dan wel een Academia Dottore Ferrari in het HGZO zal worden opgericht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK