Dochters maken liberaal

Nieuws | de redactie
18 mei 2006 | Oefenen kinderen invloed uit op hun ouders, ook als die bijvoorbeeld op het werk zijn? Ebonya Washington van het National Bureau of Economic Research zocht dit uit voor de politiek, en ontdekte dat parlementariërs in de VS liberaler stemmen als het over women’s issues gaat naarmate ze meer dochters hebben.

Dit bleek zowel voor de Republikeinen als de Democraten te gelden. Hoe komt dat? Washington voert hiervoor twee verklaringen aan. In de eerste plaats zijn parlementariërs met meer dochters meer geneigd te vinden dat beslissingen over abortus en contraceptie geheel aan vrouwen moeten worden overgelaten; in de tweede plaats krijgen Amerikaanse parlementariërs bij morele kwesties meer vrijheid om af te wijken van de fractielijn.

Lees hier verder.

Ebonya Washington, Female Socialization: How Daughters Affect Their Legislator Fathers’ Voting on Women’s Issues (NBER Working Paper No. 11924 ).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK