Hirsi Ali naar American Enterprise Institute

Nieuws | de redactie
15 mei 2006 | Ayaan Hirsi Ali gaat de Tweede Kamer verlaten. Het VVD-Kamerlid gaat per 1 september werken voor het American Enterprise Institute in Washington. Oorspronkelijk wilde zij de overstap pas na de verkiezingen in 2007 maken, maar omdat zij haar beveiligde huis in Den Haag moet verlaten, heeft zij de overstap vervroegd.

De overstap van Hirsi Ali is zeer opmerkelijk. Na haar periode als wetenschappelijk medewerker bij de Wiarda Beckmannstichting van de PvdA trad zij toe tot de VVVD- fractie in de Tweede Kamer. En nu gaat het liberale Kamerlid werken voor een van de meest conservatieve denktanks in Amerika. Het American Enterprise Institute staat bekend als de club die eind jaren negentig het neoconservatieve beleid van president George Bush voorbereidde. Bekende medewerkers zijn Newt Gingrich en Lynne Cheney, de vrouw van de huidige vice-president.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK