InHolland helpt Surinaams noodgebied

Nieuws | de redactie
11 mei 2006 | InHolland start een hulpactie voor Suriname. De hogeschool heeft een vestiging in Suriname en daarnaast ook vele contacten waaronder een aantal stagebedrijven. Ook zijn veel studenten van Surinaamse afkomst.

“Je hebt je vestiging in Paramaribo en veel andere contacten in Suriname,” zegt Lilian Callender, directeur van de School of Economics in Haarlem. “Dan kun je niet net doen alsof het ons niet aangaat. Het is nu tijd om te laten zien dat we ook andere zaken te bieden hebben als dat nodig is.”

InHolland heeft door de onderwijssamenwerking bij het Instituut voor Development, Management and Planning (IDPM), en door de vele contacten op het gebied van stages en afstudeeropdrachten een bijzondere relatie met Suriname opgebouwd. Recent zijn er nog docenten in Suriname geweest die ook het gebied hebben bezocht dat nu getroffen is. Ook zijn er docenten en studenten van InHolland Suriname die uit dat gebied afkomstig zijn. Het organisatiecomité van Hogeschool InHolland zal intensief contact onderhouden met de vestiging in Suriname zodat een actueel beeld ontstaat van de behoeften die daar leven. Zo is bijvoorbeeld de verwachting dat de pabo’s binnen InHolland een rol kunnen spelen bij het inzamelen van lesmateriaal als daar behoefte aan is.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK