Saxion niet verder vervolgd

Nieuws | de redactie
3 mei 2006 |

De rechtbank in Zwolle heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de fraudezaak tegen Saxion. Volgens de rechtbank is de redelijke termijn voor vervolging ruim overschreden. Hogeschool IJsselland in Deventer, voorgangsterinstituut van Saxion, stond terecht voor het vervalsen van inschrijvingsformulieren van buitenlandse studenten in 2001. Saxion-voorzitter C. Boom reageerde opgelucht. ‘Nu kunnen we ons eindelijk weer helemaal aan ons werk wijden.’ Op 25 februari 2002 deed OCW aangifte van fraude en vanaf die dag ging de termijn voor vervolging lopen, waarop het OM in oktober 2003 een proces-verbaal gereed had. Daarna waren geen verdere onderzoekinspannningen gedaan. In het oordeel speelde nu mee dat de hogeschool geen gewin heeft gehad van de gepleegde fraude en van de publiciteit eromheen wel reputatieschade moest ondergaan. ‘Relaties vragen zich opeens af wat er nu weer aan de hand is. We hebben in het verleden door eigen onafhankelijk onderzoek al met de fraude afgerekend. Vandaag heeft ook het recht gesproken,’ aldus Boom tegen Tubantia.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK