Soepeler migratie helpt weinig

Nieuws | de redactie
24 mei 2006 | De herziening van het immigratiebeleid biedt een reeks versoeplingen en versimpelingen, ook met oog op het toelaten van kennismigranten. In plaats van de huidige 29 vergunningen komen er vijf categorieën voor immigratie. Procedures worden eenvoudiger, tijdelijke immigratie wordt makkelijker en bedrijven krijgen meer zeggenschap bij de toelatingsprocedure. Bestuurskundige Roel in ’t Veld stelt echter dat dit op zich weinig zal helpen. 

In de Kennisland Nieuwsbrief wijst hij er namelijk nadrukkelijk op, dat maatregelen om de immigratie van hoogopgeleiden te vergemakkelijken niet veel zullen opleveren in een overspannen klimaat rond dit thema. Niet zolang het “xenofobe klimaat” in Nederland aanhoudt, stelt In ’t Veld. “Nederland moet ophouden zich arrogant te gedragen en mensen het gevoel te geven dat ze blij moeten zijn dat ze mogen komen werken. Wij krijgen nog ongelofelijk veel spijt dat we het voor mensen zo moeilijk maken naar dit land te komen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK