Verboden Witrussische universiteit krijgt internationale steun

Nieuws | de redactie
26 mei 2006 | Een groep internationale wetenschappers heeft steun beloofd aan een kleine universiteit in Belarus. 19 universiteitspresidenten en voormalige universiteitspresidenten hebben zich aangesloten bij andere prominente geleerden om de European Humanities University bij te staan.

Rector Anatoliy Mikhailov van de European Humanities University zei tegenover The Chronicle dat deze wetenschappers de universiteit moreel, politiek en professioneel zullen ondersteunen. “We need various kinds of support. It’s very difficult to move a university from one country to another. We’re working under very difficult circumstances”.

De European Humanities University in Minsk werd in najaar 2004 gesloten op last van de regering van Loekasjenko, en heeft zich daarna in Litouwen gevestigd. De meerderheid van de 850 studenten krijgt momenteel les via e-learning. Ook worden er colleges gegeven aan de Mykolas Romeris Universiteit in Vilnius.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK