Bruno Bruins staatssecretaris hoger onderwijs

Nieuws | de redactie
21 juni 2006 | De VVD' er Bruno Bruins volgt Mark Rutte op als staatssecretaris van hoger onderwijs. Bruno Bruins (1963) was wethouder en loco- burgemeester van Den Haag tot de recente gemeenteraadsverkiezingen en staat bekend als kenner van het openbaar vervoersbeleid. 


Bruinsnieuw130.jpg

Hij was twaalf jaar actief in de locale Haagse politiek, waarvan zes jaar als raadslid (en tussen 1998-2000 als fractievoorzitter) en zes jaar als wethouder en, sinds 2004, loco- burgemeester. Eerder werkte Bruins bij NV Westnederland en openbaar vervoersbedrijf NV HTM.  Begin dit jaar is hij benoemd tot voorzitter van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.

Op zijn periode als wethouder kijkt hij met plezier terug: “Met genoegen heb ik mijn werk de afgelopen jaren verricht. De vernieuwing van het Centraal Station, de aanleg van RandstadRail, tramlijn 19 en de Hubertustunnel zijn in volle gang. De wervende kracht van de binnenstad van Den Haag is zichtbaar en meetbaar verbeterd. Ook vind ik het uniek om bouwontwikkelingen als Spuimarkt, het nieuwe hoofdkantoor van Shell, Europol, het Internationale Strafhof en de nieuwe vleugel van het Vredespaleis “een stap verder” te brengen”.

De nieuwe bewindspersoon is een graag geziene gast in Haagse eetgelegenheden en kenner van de Haagse horeca. Zo beveelt hij onder meer snackbar de Vrijheid aan “u moet er beslist eens een frietje halen” en restaurant Bali in Scheveningen, “waar men met genoegen zal laten zien waar ZKH Prins Bernhard zijn servet uitvouwde”. Lees hier de geheime tips die Bruins aan Elsevier gaf.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK