EUR versterkt samenwerking met Chinese Fudan Universiteit

Nieuws | de redactie
2 juni 2006 |  De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Fudan Universiteit in Shanghai hebben op woensdag 31 mei 2006 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De Fudan Universiteit behoort tot de top 5 van China.

De medische faculteiten van beide universiteiten besloten al eerder om hun krachten te bundelen. Hiertoe ondertekenden de decanen prof.dr. Van der Maas en prof.dr. Wang op 29 november 2005 een overeenkomst. Sindsdien zijn er al twintig projectvoorstellen opgesteld. Zo zijn beide faculteiten van plan om samen te werken in het grootschalige gezondheidsonderzoek ERGO. Het onderzoek zou kunnen worden uitgebreid met de gegevens van 15 duizend Chinezen.
Deze nieuwe overeenkomst breidt nu dus de samenwerking uit tot de hele universiteit. De ondertekening vond plaats tijdens het bezoek van een grote Rotterdamse delegatie aan Shanghai. Shanghai en Rotterdam, zustersteden sinds 1979, werken al op vele manieren samen. Van oudsher binnen de havenindustrie en transport, maar nu worden ook de universitaire contacten versterkt. Versterking van deze contacten is tevens een belangrijk onderwerp in de nieuwe overeenkomst die burgemeester Ivo Opstelten tijdens dit bezoek sloot met zijn Chinese collega van Shanghai.
De delegatie van de Erasmus Universiteit bezoekt tijdens de reis naar Shanghai zeven universiteiten. Behalve met de Fudan Universiteit is ook de samenwerking geformaliseerd met de East China University of Politics and Law, de Shanghai Maritime University en de Shanghai Normal University. Met deze laatste universiteit werkt de Erasmus Universiteit samen in de voorbereiding van de World Expo 2010, die in Shanghai wordt gehouden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK