Hogere lasten voor beroepsonderwijs onder kritiek

Nieuws | de redactie
26 juni 2006 | In de Kamer is onrust gerezen over aanpassing in de BTW-regels die ten ongunste doorwerken voor het beroepsonderwijs. De VVD-fractie heeft het kabinet gevraagd uit te leggen waarom de keuzemogelijkheid voor BTW-heffing bij bepaalde beroepsopleidingen per 1 december 2006 komt te vervallen.

Afnemers van de betrokken beroepsopleidingen die normaliter recht hebben op BTW-aftrek zouden hiermee te maken krijgen met een verplichte toepassing van de BTW-vrijstelling, tot cumulatie van BTW en dus tot hogere kosten. De VVD vindt dit slecht voor de kenniseconomie en in strijd met het beginsel van de belastingneutraliteit.
U vindt de complete vragenset hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK