Leerrecht per jaar én maand

Nieuws | de redactie
7 juni 2006 | De leerrechten zijn politiek aanvaard. Bij de finale stemming in de komende weken zal een ruime Kamermeerderheid het nieuwe concept voor de HO-bekostiging steunen. Ook de in de eindfase nog weifelende PvdA zal haar stem voor geven. Cruciaal voor het concept zal de aanvaarding zijn van een amendement dat CDA en PvdA samen hebben ingediend.

Dit biedt een oplossing voor de omstreden tijdsindeling van de leerrechten en de daarmee verbonden bekostiging van instellingen. Zij wordt ook op OCW als ‘elegant’ en effectief geduid en houdt in dat instellingen een jaarlijkse verrekening tegemoet kunnen zien, terwijl studenten individueel maandelijks hun leerrecht kunnen laten variëren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK