Nieuwe topman bij KNAW

Nieuws | de redactie
14 juni 2006 | Theo Mulder wordt directeur Onderzoek van de KNAW. Hij is nu nog hoogleraar Bewegingswetenschappen en directeur van het Interfacultair Centrum op dit terrein van de RUG. De KNAW krijgt hiermee één directeur voor de totale onderzoekorganisatie, die onder meer leiding geeft aan de directeuren van de zeventien instituten van de KNAW.

Mulder heeft (neuro)psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit was van 1985 tot 1999 hoofd van de Sint Maartenskliniek Research. In 1994 werd hij benoemd tot hoogleraar Revalidatie Onderzoek in Nijmegen. In 1999 volgde zijn benoeming in Groningen. Zijn onderzoeksgebied in Groningen was menselijke motoriek op het snijpunt van hersenen en gedrag. Mulder is ook lid van de redactieraad van VPRO’s Noorderlicht en de redactie van de Academische Boekengids.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK