Ook EU-geld kan in kennisvouchers

Nieuws | de redactie
30 juni 2006 | De Nederlandse kennisvouchers om innovatieve toepassingen binnen bereik te brengen van het MKB zijn in overeenstemming met Europese regelgeving. Dat antwoordt Europees Commissaris Neelie Kroes op vragen van CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. Van Nistelrooij had die vragen gesteld, omdat onlangs bij de Commissie en een aantal regeringen bezwaren waren gerezen tegen deze vorm van ondersteuning.

Van Nistelrooij wil zeker zijn dat de regeling voor kennisvouchers ‘Europa- proof’ is en deze Nederlandse regeling ook introduceren in de hele EU. Op zijn initiatief is in het Zevende Kaderprogramma en in de Europese structuurfondsen de mogelijkheid ingebouwd om dit systeem voor de hele EU te gaan gebruiken. Commissaris Kroes steunt deze aanpak, zo schrijft zij in haar brief.

De kennisvouchers zijn een experimenteel project waarin voor 2006 voor zo´n 22,5 miljoen euro wordt uitgekeerd.  Vanaf 2007 kan nu ook geld uit de Europese fondsen worden besteed aan Kennisvouchers. Van Nistelrooij: ‘Dit is goed nieuws voor het MKB. Het aantal kennisvouchers kan door de Europese fondsen worden verhoogd. Een verdubbeling behoort tot de mogelijkheden.’
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK