Opleiding hacken

Nieuws | de redactie
20 juni 2006 | In Groot-Brittannië gaat de eerste opleiding hacken van start. De universiteit van Abertay in het Schotse Dundee biedt deze opleiding aan omdat er steeds meer behoefte ontstaat aan functionarissen die bedrijven hiertegen kunnen beveiligen. Aspirant-studenten zullen wel door de ministeries van Justitie en Buitenlandse Zaken gescreend worden om te garanderen dat de opleiding alleen voor ethische doeleinden gebruikt wordt.

De problematiek rond hacken wordt steeds nijpender: Uit een recente enquête blijkt dat een op de drie grote Engelse bedrijven vorig jaar door hackers werd aangevallen. Een op de tien bedrijven gaf aan dat email van hen was onderschept.

Aanvankelijk was het lastig om het bestuur van de universiteit te overtuigen van de noodzaak van deze opleiding, zo vertelde decaan Lachlan MacKinnon van de faculteit computing and creative technologies aan The Times. Dit veranderde toen hij liet zien dat docent Colin McLean in staat was binnen dertig minuten het universitaire netwerk te hacken en de wachtwoorden van de bestuurders te achterhalen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK