Salarisnormering in HO

Nieuws | de redactie
6 juni 2006 | Bij de topsalarissen in de semipublieke sector wil minister De Geus van SZW een normering aanbrengen die ook het HO en de R&D zou betreffen. Daarbij acht hij het 'wel goed denkbaar', dat binnen zo'n normering en daarop gebaseerde afspraken salarissen op een zogeheten JPB+ niveau mogelijk worden gemaakt.

In Nova zei de bewindsman dat bijvoorbeeld het aantrekken van mensen van bijzondere kwaliteit een gegronde reden zou kunnen zijn om inkomens boven dat van een premier aan te bieden. Hij gaf aan te beseffen, dat in een wereldwijde wetenschapswereld de faciliteiten voor het aantrekken van getalenteerde onderzoekers of docenten, inclusief hun inkomensniveau, een grote rol kunnen spelen bij het binden van talenten aan ons land. De Geus benadrukte, dat een dergelijke mogelijkheid dan wel expliciet moet worden opgenomen in de af te spreken normering voor de semipublieke sector, waaronder ook het HO betrokken zou moeten zijn. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK