Starten in het Ontwerpbedrijf om goed te kunnen kiezen

Nieuws | de redactie
23 juni 2006 | Het Ontwerpbedrijf is een nieuwe leerroute, die studenten helpt bij de studiekeuze voor één van de ontwerpopleidingen van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk: Industrieel Product Ontwerpen, Human Technology of Bewegingstechnologie. De leerroute duurt een half jaar. Als er voldoende aanmeldingen zijn start start de eerste groep studenten al in september 2006.

De eerste tien weken werken de studenten buiten de hogeschool. Bijvoorbeeld bij het strand van Kijkduin om te ontwerpen voor sporters en in de Schilderswijk om zich te buigen over ‘stad en veiligheid’ . Tegelijkertijd wordt er ondersteunend onderwijs aangeboden door de verschillende opleidingen. In de laatste tien weken wordt, in het gebouw van de Haagse Hogeschool, gewerkt aan één ontwerpopdracht en worden de “gewone” vakken afgerond.

Door de ontwerpopdrachten, het specifieke onderwijs en de uitgebreide keuzebegeleiding ervaart de student welke aspecten van ontwerpen, mens en techniek het beste bij hem/haar passen en kan er een goede keuze voor een opleiding worden gemaakt.

Na een half jaar stroomt de student met een achterstand van maximaal 80 uur studielast in bij één van de drie opleidingen, in het reguliere programma. Kijk voor meer informatie op www.haagsehogeschool.nl/ontwerpbedrijf. Op 1 juli wordt bekeken of er genoeg aanmeldingen zijn om in september te starten.

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om met minimale studievertraging in te stromen bij andere ontwerpopleidingen van de Haagse Hogeschool zoals Communication & Multimedia Design, Bouwkunde, Facility Management en Process and Food Technology.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK