Studenten HAN adviseren over betere werkomstandigheden

Nieuws | de redactie
28 juni 2006 | Studenten van Ergo- en Fysiotherapie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen adviseren bedrijven hoe ze het beste ziektes kunnen verkomen.  Door de adviezen zijn er minder werknemers ziek en meer werknemers tevreden.

Studenten van Ergotherapie en Fysiotherapie kijken samen naar de arbeidssituatie. Zo kunnen ze van elkaars kennis profiteren. Een eerstejaars student Fysiotherapie vertelt: “Andere fysiotherapeuten zouden met min of meer dezelfde oplossingen komen, maar omdat je nu met iemand van een ander opleiding samenwerkt, kom je tot veel betere oplossingen. We vullen elkaar aan.”

Om wat voor een soort adviezen gaat het?
“Er gebeurden tijdens onze screenings ter plekke arbeidsongelukken. Zo werd er bijvoorbeeld gerookt op een afdeling waar iemand met astma werkte. Op andere werkplekken werkte de ventilatie niet goed of stonden de computerschermen verkeerd. Werknemers krijgen vaak wel een training om in de juiste houding te werken, maar daar komt in de praktijk dan toch weinig van terecht. “

Volgend jaar weer?
“Dit jaar is er voor het eerst op deze manier samengewerkt tussen de twee opleidingen” vertelt de docent. “De bedrijven zijn heel positief over de adviezen van de studenten, dus we gaan hier zeker mee door. Bovendien blijkt het voor de studenten een goede manier om te leren samenwerken en kennis te maken met het werkveld”. De eerstejaars studenten hebben verspreid over een halfjaar 66 adviesbureaus voor arbozorg opgericht. “Een aantal adviesbureau’s gaan zelfs nu de lessen zijn afgelopen verder de markt op om hun kwaliteiten uit te buiten.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK