Studenten tellen hun zegeningen

Nieuws | de redactie
16 juni 2006 | De LSVb sluit het politieke jaar af met een opvallende conclusie. Men is –niet al te openlijk uiteraard- eigenlijk heel tevreden met het bereikte in het politieke debat over de HO-wet en regelgeving.

Bij de leerrechten is de Kamer overstag gegaan voor de argumenten van de studentenbonden op twee cruciale onderdelen: de tijdstoedeling van de verrekening van het leerrecht en de regulering van het zogeheten instellingscollegegeld. Leerrechten per maand en maximering van het collegegeld voor de fase na ommekomst van de leerrechten waren eisen die de studenten bij de plannen van het kabinet stelden, waarmee zij tegen de wensen van de instellingen indruisten. Met wisselende meerderheden zijn de studenteneisen ingewilligd. Ook binnen de wet HOO heeft Rutte op het punt van de rechtspositie van de student versterkingen aangebracht, die als pendant van het leerrecht opgevat moeten worden. De toezeggingen waren volgens het bestuur van de studentenbond echter niet voldoende om hun bezwaren tegen het systeem weg te nemen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK