Analyse antiterreur-wetgeving bekroond

Nieuws | de redactie
26 juli 2006 | RUG-studente Diana Marongiu wint met artikel ‘Afgeschermde getuigen; niet aan beginnen!’ de Ars Aequi prijs. Zij becommentarieert daarin een wetsvoorstel, dat onderdeel is van de nieuwe antiterrorisme wetgeving en er toe strekt de mogelijkheid te vergroten om informatie van de AIVD te gebruiken in het strafproces.

Zonder het gevaar van terrorisme te bagatelliseren worden bezwaren tegen het wetsontwerp duidelijk over het voetlicht gebracht en geanalyseerd en uiteindelijk doorslaggevend bevonden. Bovendien wordt geconstateerd dat toepassing van het wetsvoorstel strijd met het EVRM zal opleveren. Eindconclusies die de jury, binnen het kader van het betoog, ruim voldoende onderbouwd achtte: goed over de hele linie, actueel, goed geschreven, juridisch stevig onderbouwd en gedurfd, aldus de jury. Deze bestond uit mr.drs. G.J. Wolffensperger (voorzitter), prof.mr. S.E. Bartels, prof.mr. P.J.J. van Buuren en mr. R.J.Q. Klomp. Lees meer op www.arsaequi.nl/nieuwsbrief/artikelen/aaprijs.htm


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK