Bestuur Erasmus op de schop

Nieuws | de redactie
5 juli 2006 | Na het vertrek van de secretaris van het CvB treedt nu ook voorzitter José van Eijndhoven af bij de Erasmus Universiteit. Eerder vertrokken na een zeer kritisch rapport van Berenschot over de centrale organisatie ook al de directeuren voor ICT en Onderwijs en Onderzoek op grond van een ingreep van de Raad van Toezicht. Het CvB moest uiterlijk in september met een plan van aanpak komen voor de implementatie van de voorgenomen sanering vond de Raad.

Blijkbaar is voor deze termijn afliep de noodzaak tot verdergaande bestuurlijke reorganisatie onvermijdelijk geworden. “De omstandigheden rond de universiteiten zijn aan grote veranderingen onderhevig. De uitdaging voor universitaire bestuurders is daardoor ook aanmerkelijk anders geworden. Mevrouw Van Eijndhoven vindt dat het – na haar vijfjarig voorzitterschap – nu een goed moment is om haar functie te beëindigen en haar loopbaan in een andere richting voort te zetten,” zo is de officiële formulering die hiervoor gekozen is.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK