Borging van excellentie uitgewerkt

Nieuws | de redactie
18 juli 2006 |

Bij accreditering van opleidingen zal het beoordelen van “bijzondere kwaliteitskenmerken” worden opgesplitst in het toetsen van “bijzondere kenmerken” en van “bijzondere kwaliteit”. Instellingen kunnen de beoordeling van een bijzonder kenmerk apart aanvragen bij een VBI en aantonen dat zij op dit facet excelleren. Bij het beoordelen daarvan wordt uitgegaan van de facetten “concretisering” en “onderscheidend karakter”. Dit stelt de NVAO voor in een notitie over de uitwerking van dit omstreden aspect van de borging. De NVAO zal de systematiek en methodiek valideren die de VBI’s bij het beoordelen hebben gevolgd en een  bijzondere kwaliteit toekennen aan een facet wanneer dit excellent scoort. De komende maanden zal het accrediteringsorgaan de nog liggende aanvragen volgens de nieuwe systematiek behandelen. In een addendum bij het accreditatiekader voor het hoger onderwijs zal in het hoofdstuk over bijzondere kwaliteitskenmerken een aangepaste tekst worden opgenomen


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK