Bouter VU-rector

Nieuws | de redactie
10 juli 2006 |

Prof. Lex Bouter wordt de nieuwe VU-rector. Bouter is nu directeur van het EMGO Instituut, het centrum bij de VU voor Extramuraal Geneeskundig Onderzoek. Het is een internationaal toonaangevend instituut op het gebied van preventie en behandeling in de eerstelijns gezondheidszorg. Het onderzoek van Bouter richtte zich vooral op diabetes en aandoeningen van het bewegingsapparaat. “We zien in de heer Bouter een inspirerende, dynamische en academische leider die in staat mag worden geacht VU en Windesheim verder te ontwikkelen in de komende, veeleisende periode. Zijn opleiding en met name zijn prestaties en ervaringen als directeur van het multidisciplinaire EMGO Instituut duiden daarop, maar ook zijn persoonlijkheid en houding,” zo argumenteert de benoemingscommissie. Met zijn werk op het EMGO Instituut (www.emgo.nl ) heeft Bouter volgens de commissie niet alleen een uitmuntende wetenschappelijke reputatie gevestigd, maar ook brede en internationale bestuurlijke ervaring opgedaan. Ook heeft hij een verleden als inspirerend docent (hij won diverse onderwijsprijzen) en is hij duidelijk betrokken bij studenten. “Hij is een gedreven academicus die zich thuis voelt in de breedte van de wetenschap en de veelzijdigheid van de universiteit.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK