Democraten USA: HO moet betaalbaar

Nieuws | de redactie
21 juli 2006 | Met het oog op de verkiezingen voor het Congres in november hebben vooraanstaande Democraten een plan ontvouwd om het aantal afgestudeerden aan een college voor 2015 met een miljoen te verhogen. Dit om te bereiken dat de helft van de bevolking een universitaire graad heeft. Zo moeten ouders van studerende kinderen de mogelijkheid krijgen om $3000,- voor vier jaar aan studiekosten met de fiscus te verrekenen. Ook willen de Democraten 150 miljard dollar aan universiteiten beschikbaar stellen die de verhoging van de collegegelden beperkt houden tot inflatie, en het aantal afgestudeerden laten stijgen.Het plan komt van een groep senatoren en gouverneurs rond Hillary Clinton, verenigd in het Democratic Leadership Council. Zij wijzen erop dat het aantal afgestudeerden in de USA relatief aan het afnemen is. Senator Tom Carper: “America used to be number one when it came to the percentage of young people with a college degree. Now we’re seventh. In our global economy, when powerhouses like China and India are turning out engineers and doctors, we can’t afford to be second best, let alone seventh best. This proposal will help make college more affordable and encourage more students to graduate and live out the American Dream.”

Lees hier het plan van de Democraten, getiteld Saving the American Dream.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK