Ernie prof in Tilburg

Nieuws | de redactie
31 juli 2006 | Het komende semester zal Wim T. Schippers als Leonardohoogleraar (wisselleerstoel van de Faculteit Communicatie en Cultuur) het college Wetenschap is geen kunst maar wel cultuur verzorgen aan de Universiteit van Tilburg. Schippers zegt over zijn inbreng daarin onder meer: "Waarom hebben mensen zoveel spullen nodig? Is het einde zoek?"

Hij verwoordt het doel van zijn cursus als volgt: “Inzicht proberen te krijgen in wat je beweegt, dat staat centraal in de cursus. Waarom wil je dit doen en dat worden, weet je dat wel zeker en hoe word je wijs uit het aanbod van mogelijkheden daartoe? Veel weten over weinig of weinig over veel? Of iets daartussenin? Het ene doen en het andere niet laten? Kennis nemen van zaken die je niet wilt weten? Waarom hebben mensen zoveel spullen nodig? Is het einde zoek? Punten verzamelen met meedoen aan een wekelijkse interdisciplinaire praatbijeenkomst met stokpaardjes berijden, raadsels oproepen, vragen verzinnen en antwoorden bedenken. Bijbehorende excursies, zoekopdrachten en verslaggeving.”

Wim T. Schippers is beeldend kunstenaar, schrijver met opmerkelijke taalvondsten, maker van televisie-, radioprogramma’s en toneelstukken en bij het grote publiek vooral bekend als de stem van Ernie in Sesamstraat en enige jaren als de presentator van de Nationale Wetenschapsquiz.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK