Finnen willen nieuw innovatiebeleid EU

Nieuws | de redactie
11 juli 2006 | Het Finse voorzitterschap van de EU begint meteen goed. Een informele sessie van de ministers van de Competitiveness Concil van de Unie is vandaag bijeen om het innovatiebeleid veel meer integraal onderdeel te doen zijn van de Lissabonagenda. De Finnen leggen meer dan anderen nadruk op de vraaggedreven kant van innovatie en R&D en minder op de neiging via grote publieke infrastructuren het onderzoek op te tuigen.

Ook willen zij dat in Europa het besef groeit, dat overheden en de publieke sector innovatie een impuls kunnen geven in hun eigen gedrag, optreden en bijvoorbeeld ook aanschafbeleid. Doordat de publieke sector op it- en ander innovatief terrein vaak achter loopt op andere sectoren remt zij het welslagen van innovatieve bedrijven door verouderde aanpak, investeringen en bestedingen. Deze discussiepunten zijn in het hier te lezen Discussion Paper van de Finnen stevig op de agenda gezet.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK