HAN eerste met ondernemersvignet

Nieuws | de redactie
6 juli 2006 | Als eerste hogeschool ontvangt het Centrum voor Ondernemerschap van de HAN het Vignet Leren Ondernemen, uitgereikt door de Stichting Leren Ondernemen. Voor dit vignet moet een onderwijsinstelling aan een aantal criteria voldoen. Zo moet ondernemen als vak in het curriculum zijn opgenomen en zijn docenten en studenten verplicht opdrachten uit te voeren voor het bedrijfsleven.

Ook moet een deel van de colleges worden verzorgd door ondernemers. Bij de HAN stimuleert het CvO het ondernemerschap in het onderwijs sinds in 2002 een speciaal programma voor hbo-studenten met belangstelling voor zelfstandig ondernemen werd opgestart. Dit gebeurde in samenwerking met de Kamers van Koophandel Centraal Gelderland en Rivierenland en de regionale afdelingen van MKB- Nederland en VNO- NCW. Studenten die het programma met goed gevolg hebben afgelegd, ontvangen het HBO-certificaat Ondernemerschap. Inmiddels is het programma bij meerdere hogescholen in Nederland ingevoerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK