HO-boekenmarkt in beweging

Nieuws | de redactie
19 juli 2006 | In de markt voor de aanschaf en levering van studieboeken is een opmerkelijke doorbraak gekomen. Bij de Erasmus Universiteit is een einde gekomen aan de situatie dat de facto een monoplie op de campus was ingericht met een enkele leverancier. Gedurige klachten vanuit de studenten over de kwaliteit van de dienstverlening hebben er toe geleid dat de studieverenigingen nu een eigen beleid terzake kunnen voeren. De zeer grote verengingen Star van Bedrijfskunde en EFR van Economie hebben daarop een overeenkomst bereikt met Bruna.nl/Campus. Deze verzorgde al de boeken voor de Rotterdamse geneeskundigen.

Star staat bekend als de grootste studievereniging van Europa met zo’n 6500 leden en naar verwachting 1100 nieuwe eerstejaars leden. EFR is ook buiten de EUR bekend om bijvoorbeeld de lijsttrekkerdebatteen die zij bij verkiezingen organiseren en die vaak live worden uitgezonden.

De HO-boekenmarkt begon vorig jaar turbulenter te worden nadat de nieuwe regelingen voor de vaste boekenprijs inhielden dat voor studenten specifieke kortingen mogelijk waren. Sommige leveranciers wilden hen daarover niet of nauwelijks informeren of zulke extra’s hen geven. Sindsdien is bij verenigingen een grotere alertheid ten aanzien van de kwaliteit en duurzaamheid van de dienstverlening rond deze vaak forse kostenpost voor hun leden merkbaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK