KNAW verkent duurzame energieconversie

Nieuws | de redactie
18 juli 2006 | Energieconversie vormt het onderwerp van een wetenschapsverkenning die de KNAW momenteel laat uitvoeren. Zo wordt aandacht besteed aan enkele scenariostudies en onderwerpen die van belang zijn voor de energievoorziening, maar die niet aan slechts een of enkele energiebronnen zijn gerelateerd, zoals energiebesparing, rendementen en energieopslag.  De verkenningscommissie Onderzoek Duurzame Energieconversie organiseert op vrijdag 8 september, vrijdag 22 september en vrijdag 13 oktober 2006 bijeenkomsten voor het identificeren van onderzoeksthema's die nieuwe uitdagingen bieden aan het Nederlandse onderzoek en relevant zijn voor de energievoorziening.


Op vrijdag 8 september zal dieper worden ingegaan op de onderwerpen windenergie en energie uit biomassa. Op vrijdag 22 september staan zonne-energie, kernfusie en energieopslag op de agenda. Op vrijdag 13 oktober wordt aandacht geschonken aan kernsplijting en schoon fossiel. Voor ieder van de onderwerpen zullen drie sprekers gevraagd worden hun visie te geven over wat er op onderzoeksgebied op de langere termijn zou moeten gebeuren. Tussen de lezingen door zal ruimte worden gereserveerd voor discussie met het publiek.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis, maar u dient zich wel via het inschrijfformulier aan te melden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK