Martelingen in Belarus ‘verder ontwikkeld’

Nieuws | de redactie
28 juli 2006 | De signalen van de studenten uit Wit Rusland gaven het al aan, maar nu heeft ook een politiefunctionaris uit Grodno gruwelijke feiten bekend gemaakt. De martelingen in gevangenissen gaan niet alleen door, zij worden 'verder ontwikkeld', zo bekent inspecteur Pavel Melko aan de UNO in een open brief -lees deze hier-:   

“Electric shock, smothering…poisoning by tear gas and neuro- paralytic agents, battery, straining of tendons, piercing of gums by an awl. Some cannot bear the tortures, faint, try to commit suicide. People, tired from tortures, leap out of the windows.” Ook vertelt Melko dat hij getuige is geweest van de intimidaties bij de recente verkiezingen om de uitslag te manipuleren voor dictator Loekasjenko. De politieman zou Belarus ontvlucht zijn inmiddels.

Niet alleen studenten zijn zo aangepakt, ook aanvoerders van de oppositie zijn dezer weken opnieuw opgesloten. Alexander Kozulin is wegens hooligangedrag tot vijf en een half jaar veroordeeld en zou lijden onder zijn zeer slechte behandeling. Lees het recente interview van ScienceGuide met zijn vrouw hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK