Ook China moet ‘leven lang leren’

Nieuws | de redactie
18 juli 2006 | China staat voor een ongekende uitdaging om zijn onderwijs- en scholingssysteem aan te passen aan de razend snelle ontwikkeling van de economie en samenleving. Op de arbeidsmarkt van zo’n 770 miljoen mensen zijn nog velen die nauwelijks geschoold zijn, terwijl zo’n 230 miljoen jongeren nu in het onderwijsbetel zitten en nieuwe kennis en vaardigheden daar nodig zouden zijn. Op een conferentie in Beijing zijn de belangrijkste probleempunten en oplossingsrichtingen doorgenomen door de Wereldbank, overheden en wetenschappers.

Kernpunt blijkt de bekostiging van levenlangleren te zijn. Op basis van de discussie zullen voorstellen voor de State Council worden uitgewerkt. De uitkomsten van de discussie geven aan , “that there is a need for a considerable expansion of size and quality of education and training system in China. At the same time, financing requirements are beyond the capacity of the government. Thus, the Government will have to:

– Improve allocation and management of resources by strengthening accountability and evaluation

– Improve productivity of public and private resources

-Develop additional co-financing mechanisms

-Strengthen student loan market

-Develop financial market for education

-Give more attention to equity issues”

De uitvoerige en opmerkelijke presentatie van deze analyse op de conferentie vindt u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK