Opleiding tandartsen verzwaard

Nieuws | de redactie
3 juli 2006 | De universitaire master tandheelkunde wordt vanaf september 2007 verlengd van twee naar drie jaar, zo heeft de ministerraad besloten. Het beroep van tandarts verandert omdat mondhygiënisten voortaan een aantal eenvoudige taken van de tandarts mogen overnemen, zoals de behandeling van gaatjes en tandvleesproblemen.

De tandarts moet zich gaan richten op zwaardere tandproblemen.

De HBO- opleiding voor mondhygiënisten is enkele jaren geleden al vernieuwd en verlengd tot vier jaar. De eerste lichting van deze ‘mondhygiënisten nieuwe stijl’ studeerde 22 juni af aan de Hogeschool Utrecht. Mondhygiënisten en tandartsen moeten in teams gaan werken, waarbij de mondhygiënist de lichtere taken kan uitoefenen en de tandarts de complexere gevallen voor zijn rekening neemt. Gevolg is dat er minder, maar zwaarder opgeleide tandartsen nodig zijn. Behalve dat de master tandheelkunde wordt verlengd, zal de instroom van studenten met twintig procent worden verlaagd naar 240 studenten per jaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK