Tekort aan geschikte mensen voor onderwijs

Nieuws | de redactie
17 juli 2006 | Er zijn dringend maatregelen nodig om het dreigende personeelstekort bij de overheid en in het onderwijs tegen te gaan. De Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid adviseert extra te investeren in scholing van werknemers. Het ROP voorziet in deze sectoren de komende jaren een tekort aan geschikt personeel, ook omdat bij de overheid en in het onderwijs relatief veel oudere mensen werken. Op termijn stijgt daardoor de vraag naar nieuwe medewerkers sterk. 

Bovendien werken in de publieke sector twee tot drie keer zoveel hoger opgeleiden als in de marktsector, terwijl er juist een tekort aan hoger opgeleiden in aantocht is. Volgens de Raad moeten de overheid en het onderwijs extra investeren in scholing van hun medewerkers zodat medewerkers een beter loopbaanperspectief en bredere inzetbaarheid krijgen. Ook zou het model waarmee de arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld moeten worden aangepast, want met deze ontwikkelingen ontstaat nu voor bepaalde soorten medewerkers een grote kloof tussen de lonen bij de overheid en in de marktsector.
Lees hier het volledige advies.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK