Uitgeloot? Dan speeddaten.

Nieuws | de redactie
17 juli 2006 | Uitgelote medicijnenaspiranten kunnen bij de VU via een speeddate op www.HELPikbenuitgeloot.nl alsnog hun roeping zien te vinden. Dat werkt als volgt: opleidingen die voor hen interessant kunnen zijn, presenteren zich zo, dat makkelijk en snel zichtbaar wordt wat ze inhouden en wat de verschillen en overeenkomsten zijn met Geneeskunde.

Na een plenaire presentatie waarin de opleidingen zich kort voorstellen, beginnen de een-op-een-gesprekken van drie minuten, waarin een studiekiezer praat met bijvoorbeeld een studieadviseur of een student van de betreffende opleiding die ook na uitloting voor die studie koos. Dat geldt bijvoorbeeld voor Bio- medische wetenschappen, Medische natuurwetenschappen of Bewegingswetenschappen. Dankzij de raakvlakken met Geneeskunde komt het vaker voor dat uitgelotenen daar starten ‘bij gebrek aan beter’, maar de studie vervolgens afronden omdat zij bij nader inzien goed bevalt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK