Gezamenlijk werven voor Europees HO

Nieuws | de redactie
16 augustus 2006 |

Voor studenten buiten Europa zijn de USA nog altijd aantrekkelijker dan Europa. Voor het eerst trekt een groep Europese universiteiten daarom gezamenlijk op om studenten buiten Europa te werven. Ze hopen hiermee met name meer masterstudenten naar Europa te kunnen halen. Het gaat om de universiteiten uit het Utrecht Network, waarin universiteiten uit 26 Europese landen participeren, waaronder de universiteiten van Helsinki, Bologna en Hull.

Samen zullen ze optrekken op buitenlandse beurzen. In mei hebben ze zich al op een beurs in Mexico gepresenteerd. Ook is een gezamenlijke brochure en website voor studenten in ontwikkeling. De Europese Commissie heeft voor de komende drie jaar €240.000,- toegezegd voor dit Erasmus Mundus Project IV.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK