Intellectuelen in Irak doelwit moordcampagne

Nieuws | de redactie
8 augustus 2006 | “Wij leven in een jungle.” Die kenschets van een TU-hoogleraar in Bagdad geeft aan hoe angstig intellectuelen en academici in Irak zijn voor een systematische moordcampagne tegen hen. In 2005 zijn al 296 hoogleraren en medewerkers van universiteiten in Irak vermoord, waarvan alleen al 80 van de universiteit van de hoofdstad. Er lijkt sprake te zijn van een gecoördineerde opzet van liquidaties door milities en terreurtroepen.

John Akker van de Council for Assisting Refugee Academics zegt “You could not call these political assassinations any longer. They are simply anti-intellectual and anti-education. “ De Unesco roept het hoger onderwijs wereldwijd op tot solidariteit en hulp aan de Iraakse intellectuelen. Een van hen zei in ‘The Chronicle’: “It’s simply a nightmare. You don’t know who is your enemy as you walk down the street. The idea is to exhaust Iraq of all its intellectuals.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK