Mega-instellingen in opmars

Nieuws | de redactie
9 augustus 2006 | Mega-universiteiten zijn een nieuw fenomeen dat vooral buiten de Westerse wereld opgang maakt. Zij kennen meer dan 100.000 ingeschreven studenten en werken meestal met een combinatie van multimediale vormen van kennisoverdracht om hun vaak ver uiteen wonende en werkende studenten te kunnen begeleiden en monitoren. Daarmee veranderen zij het traditionele beeld van de HO-instelling ingrijpend. Het gaat daarbij om instellingen als de  Bangladesh Open University en de University of South Africa.

Maar ook de China Central Radio & TV University, het Instituto Tecnológico Autónomo de México, alsmede om instellingen uit Thailand, Indonesië en andere landen waar mee ook het HO in ons land veel contacten onderhoudt. De Unesco biedt een overzicht van wat zij doen om hun kwaliteit te bewaken en verhogen en geeft ook inzicht in hun functioneren. U vindt het rapport hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK