OCW wint ‘Schutte-zaak’

Nieuws | de redactie
14 augustus 2006 | De NHTV moet 340.000 € terug betalen aan OCW, omdat de toerismehogeschool volgens de rechtbank in Breda ten onrechte 82 studenten heeft doen bekostigen door de gemeenchap.  In de nasleep van de 'hbo-fraude' was de NHTV tegen een dergelijke terugvordering op basis van het rapport-Schutte in beroep gegaan.

Maar de rechter geeft aan dat de opleiding European Tourism Management en de MBA van de NHTV niet als initiëel onderwijs hadden mogen worden opgevoerd als bekostigingstitel voor studenten. Dit is een opvallende ontwikkeling aangezien OCW in procedures tegen Artez en de CHN in het ongelijk was gesteld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK