Aandacht voor repressie Belarus gaat door

Nieuws | de redactie
6 september 2006 | De studenten van Mission to Minsk, Amnesty International, FNV, LSVb en verschillende politieke jongerenorganisaties zullen vanmiddag op het Catharinaplein in Eindhoven hun  tentjes weer plaatsen. Want voetballen tegen Wit Rusland is geen waardenvrije zaak. Hier gaat het om meer dan doelpunten.

De onderdrukte bevolking in Belarus schreeuwt om eerlijke verkiezingen en vrijheid van vergadering en meningsuiting. Studenten uit deze laatste tirannie in Europa moeten vluchten en onderdak zien te vinden, ook in ons land. De deelnemende organisaties zullen het publiek en de supporters aanspreken door het uitdelen van flyers, bandana’s en hen een petitie tegen de repressie van Loekasjenko te laten ondertekenen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK