Aardgasgeld voor kennis ingezet

Nieuws | de redactie
19 september 2006 | Een half miljard van de FES-gelden gaat naar kennis, waarvan 150 miljoen € naar het Centre for Translational Molecular Medicine.  Dit blijkt uit de Rijksbegroting 2007. Het Centre for Translational Molecular Medicine moet (inter)nationaal een leidende rol gaan spelen in de ontwikkeling van molecular diagnostics en molecular imaging technologieën.

Deze ontwikkelingen kunnen vroegtijdige diagnose en gepersonaliseerde behandeling van patiënten mogelijk maken. Het nieuw op te richten centrum krijgt 75 miljoen in 2007; de andere helft van het bedrag krijgt het centrum alleen als na een jaar blijkt dat het voorstel goed uit de startblokken is gekomen.

Het kabinet stelt 35 miljoen euro beschikbaar voor het opzetten van een technologisch topinstituut dat onderzoek gaat doen naar het bereiden van drink- en proceswater, het zuiveren van afvalwater, de interactie tussen water en natuurlijke systemen en sensortechnologie voor water. Ook hier geldt dat de helft daarvan wordt pas toegekend als over een jaar blijkt dat de organisatorische en inhoudelijke voortgang voldoende is.

De helft van de kennisinvestering gaat naar het project Beroepsonderwijs in Bedrijf. Verder komt 20 miljoen euro beschikbaar voor het project Onderwijs & ondernemerschap. Dit richt zich op het financieren van lokale projecten op dat vlak en het oprichten van een aantal centres of entrepeneurship bij universiteiten en hogescholen naar Amerikaans voorbeeld.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK