Anja Brink en leiderschap

Nieuws | de redactie
15 september 2006 | In 2004 vertelde Anja Brink, korpschef van Noord Holland Noord, bij Barend en van Dorp dat ze de 300 extra agenten die ze kon krijgen van Remkes heeft geweigerd. Belastinggeld zou beter aan iets anders besteed kunnen worden vond ze dan aan een onverantwoorde uitgave aan veiligheid en zou in plaats daarvan in onderwijs en zorg moeten wroden gestoken. Dat is nog eens wat anders van een korpschef. Liever dan extra agenten heeft ze geld voor scholing van rechcheurs, nieuwe technologie en software ter bestrijding van de criminaliteit en reduceren vande tijd die in administratie gaat zitten. Niet zo vreemd dus dat zij in het Symposium over leiderschap een bijdrage aan het debat zal kunnen geven.Anja liep met haar visie minister Remkes behoorlijk in de weg en daardoor het risico haar baan te verliezen. Ze is het voorbeeld van een leider in de pubieke sector die haar verantwoordelijkheid neemt, voor een overheid die niet door de angst van het volk en media in schijndaadkracht vervalt.

Anja Brink stelt de werkende mens centraal in de arbeidsorganisatie, dat heeft ze aan haar loopbaan overgehouden. Na de pedagogische academie studeerde zij sociale wetenschappen (richting: arbeid en organisatie) en bedrijfskunde. Haar loopbaan begon in 1980 in Enschede, als leerkracht op de bovenbouw van een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Zeven jaar later werd zij districts-bestuurder voor de Industriebond FNV, in 1990 volgde de benoeming tot districtshoofd. Van 1994 tot 1996 was zij regiodirecteur voor de Arbeidsvoorziening in Twente, daarna twee jaar regiodirecteur bij uitvoeringsorganisatie Cadans UVI BV. In 1997 stapte zij over naar de politie: zij was vanaf 1997 plaatsvervangend korpschef van de Regiopolitie Twente en volgde daartoe de leergang Leiderschap bij de politie. Sinds 2000 is zij korpschef van de Regiopolitie Noord-Holland Noord.

Ze is

– lid van de board Personeel van de Raad van Hoofdcommissarissen,

– lid van de stuurgroep evaluatie Landelijk Expertisecentrum Diversiteit,

– portefeuillehouder werving en selectie van de Raad van Commissarissen,

– portefeuillehouder strategisch leiderschap van die Raad.

Voorheen was zij lid van de Raad van Toezicht van de thuiszorg in Twente en van het Commissariaat voor de Twentse Schouwburg. Zij is lid van de Stichting Preferente Aandelen Nedap (elektronica, beveiliging, automatisering, informatiesystemen).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK