Atta’s professor herinnert zich zijn student

Nieuws | de redactie
11 september 2006 | Professor für Stadtplanung, Dittmar Machule, herinnert zich  duidelijk aan die "höflichen, intellektuellen und frommen Studenten." Hij vond hem daarom ook sympathiek. Met de realiteit van Mohammed Atta worstelt hij nog elke dag: "Das Wort Massenmörder? Ja, es ist Fakt, natürlich ist es Fakt." In een interview spreekt de hoogleraar die de aanvoerder van de 11 september kapers in Hamburg aan de TU opleidde.


Ob er sich betrogen fühle, hatte ihn damals jemand gefragt. “Natürlich, natürlich”, hat er geantwortet. Mit bebender Stimme und mit Formulierungen, die sich krampfhaft um Distanz bemühten: “Man hat ihn unterrichtet, man war interessiert, man hat ihn unterstützt. Was fühlt man, wenn man hört, dass dieser Mensch ein Mörder ist?” Zwei-, dreimal überwältigten ihn damals seine Gefühle.

Het volledige vraaggesprek met Der Spiegel vind u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK