Bank steunt kennispleidooi hogescholen

Nieuws | de redactie
5 september 2006 | “Er dienen snel krachtige maatregelen genomen te worden om het dreigende tekort aan kennis en ondernemerschap in ons land voor te blijven.” aldus George Kabalt, directeur Particulieren van ABN AMRO bij de opening van het nieuwe studiejaar van Saxion. ABN AMRO steunt het initiatief van de HBO-raad en de Raad voor Werk en Inkomen om dit onderwerp dit najaar op de politieke agenda te zetten.


“Als op de arbeidsmarkt onvoldoende goede kandidaten beschikbaar zijn om vacatures te vervullen”, aldus Kabalt, “dan zoeken bedrijven hun toevlucht in het buitenland. Die banen gaan blijvend verloren voor Nederland. Het is belangrijk dat bedrijven daarop nu al inspelen.” Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad viel Kabalt meteen bij: “Alle seinen staan op rood. Er dreigt op korte termijn een tekort te ontstaan aan goed opgeleide mensen in ons land. Hogescholen, maar ook andere onderwijsinstellingen, willen samen met de politiek en sociale partners de handschoen oppakken. Nog dit najaar moet duidelijk zijn hoe we dit probleem met elkaar gaan oplossen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK