Betalen kost geld

Nieuws | de redactie
22 september 2006 | De HvA is de eerste instelling die studenten gaat laten betalen voor afrekenen met chipknip. Elke keer, ook voor een koffie of kopietje, kost het dan drie cent extra. De HvA is daarmee de eerste organisatie in Nederland die zo direct extra geld doorberekent aan gebruikers, aldus merkeigenaar Currence.

Nu het  eigen systeem -HvA-pas- goed loopt, is het betalen daarmee kosteloos, “een ontmoedigingsbeleid voor het gebruik van de chipknip,” aldus Currence. “We kunnen niet zeggen dat het niet mag.”

De hogeschool vindt de stap een logische zo stelt men in HAvana “Wij bieden de studenten een alternatief voor de chipkip, gratis en voor niets: de HvA-pas. Als we lief vragen: ‘gebruik je HvA-pas’, dan gaat de helft van de studenten daar maar toe over. Onze pas krijgt straks veel meer toepassingen en we willen dat iedereen de kaart gebruikt”. De HvA stelt dat de hoge transactiekosten van de chipknip wel doorberekend moeten worden aan de student. “Het klopt dat de hogeschool per transactie moet betalen,” bevestigt van Currence.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK