Bos: 2020 schoonste energie in Europa

Nieuws | de redactie
5 september 2006 | De PvdA wil voor ons land in 2020 de schoonste en efficiëntste energievoorziening van Europa hebben. “Het aandeel duurzame energie moet dan vertienvoudigd zijn, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen moet bijna gehalveerd zijn en in 2050 volledig beëindigd zijn.” Dat zei Wouter Bos gisteren bij de opening van het Academisch Jaar van de WUR.

Bos: “Over deze ambities wil ik kraakhelder zijn en klare wijn schenken. Hier hoort natuurlijk een degelijke financiële dekking bij, het moet boter bij de vis zijn. Daarom reserveren wij een miljard per jaar voor innovatie en ontwikkeling van schone energiebronnen, grotendeels uit de aardgasbaten. Zo betaalt onze gasvoorraad, onze oude energiebron, voor de nieuwe.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK