Canadese universiteiten boycotten ranking

Nieuws | de redactie
1 september 2006 | Een meerderheid van de Canadese research universiteiten heeft Maclean’s magazine laten weten dat ze niet langer meedoen aan de jaarlijkse ranking. Dit schrijft The Chronicle. 11 universiteits­presidenten stuurden in augustus een brief waarin ze klaagden over ‘methodologische problemen’.

“The ranking methodology used by Maclean’s is oversimplified and arbitrary”, zo staat in de brief. Tot de universiteiten die niet meer meedoen, behoren de universiteiten van British Columbia, Alberta, Calgary, Montreal en Dalhousie. Sommige vooraanstaande researchuniversiteiten, zoals McGill University, hebben de brief echter niet getekend. Maclean’s magazine heeft laten weten dat de onwillige universiteiten hoe dan ook in de ranking worden opgenomen, omdat het magazine ook wel op andere manieren aan de benodigde data kan komen. Ook houdt zij vol dat de rankings ‘fair’ zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK