Carlo Heip naar NIOZ

Nieuws | de redactie
22 september 2006 | Prof. dr. Carlo Heip treedt op 1 oktober aan als algemeen directeur van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel. Heip blijft daarnaast directeur van het NIOO-Centrum voor Estuariene en Mariene Ecologie (CEME) in Yerseke. De bioloog combineert deze functies in het kader van het samenwerkingsverband dat het NIOZ en het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie) onlangs aangingen.

Daarmee willen NIOZ en NIOO hun topposities in het fundamentele zeeonderzoek versterken. Carlo Heip (1945) geniet in het zeeonderzoek een internationale reputatie als wetenschapper en als manager. Hij is auteur van meer dan honderd wetenschappelijke publicaties en lid van de redactieraad van elf internationale wetenschappelijke tijdschriften. Hij is als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Gent. Zijn specialismen zijn ecologie van bodemorganismen en de wereldwijde biodiversiteitproblematiek.

Heip leidde ruim veertig fundamentele en toegepaste onderzoeksprojecten van Nederlandse en Belgische overheden. Hij coördineerde zeven grote projecten van de Europese Unie. Tegenwoordig leidt hij het Europese Excellente Netwerk Marine Biodiversity and Ecosystems Functioning (MarBEF), waar het NIOZ en het NIOO beide aan deelnemen. Sinds 1992 is Heip directeur van het NIOO- CEME. Van 1987 tot 1992 was hij al directeur van de voorloper daarvan, het Delta Instituut voor Hydrobiologisch Onderzoek in Yerseke.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK