ChristenUnie: ‘Meer aandacht voor ethiek in HO’

Nieuws | de redactie
5 september 2006 | In het wetenschappelijk onderwijs moet meer aandacht worden besteed aan waarden en normen voor wetenschap en samenleving. In de onderwijsprogramma’s van het hoger beroepsonderwijs is behoefte aan ruimte voor toegepaste ethiek. Onderwijs en onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen verdienen extra bescherming. Wetenschappelijk onderzoek moet altijd gepaard gaan met bezinning op de bijbehorende ethische aspecten. Dit schrijft de ChristenUnie in haar verkiezingsprogramma.In haar verkiezingsprogramma keren de orthodox-protestanten zich tegen leerrechten. “Het stelsel van leerrechten betekent zowel voor studenten als instellingen geen verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. De invoering van deze vorm van marktwerking doet geen recht aan de afhankelijkheidsrelatie tussen docent en student. ‘Stemmen met de voeten’ is slechts beperkt aan de orde. Een grote studentenmobiliteit is bovendien niet in het belang van de onderwijsinstellingen. De praktijk bij de invoering van de bachelor- masterstructuur bevestigt deze stelling. Van daadwerkelijke invoering van het leerrechtenssysteem wordt daarom afgezien”.

Lees hier het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK