Governance van pensioenfondsen

Nieuws | de redactie
19 september 2006 | In het kader van de discussie over corporate governance eisen ook bij pensioenfondsen verschillende partijen meer invloed. Zij gaan er steeds minder vanuit dat hun belangen als vanzelfsprekend goed worden gewaarborgd. De sterke koersdalingen op de financiële markten hebben grote gevolgen gehad voor het beleid van de pensioenfondsen.

Daarnaast manifesteren zich nog andere belangrijke ontwikkelingen die van invloed zijn. In Nederland is de code Tabaksblat het voorlopige sluitstuk in de discussie over corporate governance. Voor de pensioensector is recentelijk een advies van de Stichting van de Arbeid met betrekking tot de governance van pensioenfondsen gepubliceerd. Daarover gaat deze bijdrage van Jaap Koelewijn, lector Corporate Governance aan de hogeschool InHolland.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK