Het toenemend strategisch belang van ‘integraal product lifecycle management’

Nieuws | de redactie
5 september 2006 | De nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van verplichte terugname van elektrische en elektronische apparaten  lijkt hinderlijk, maar biedt ook winstkansen. Dit schrijven Tom Severijn en Jan Venselaar van het lectoraat Duurzame Bedrijfsvoering van Avans.

"De aandacht van bedrijven is vooral gericht op handhaving van continuïteit en het maken van winst. Daarbij passen ze zich voortdurend aan de veranderingen in de maatschappij en de economie aan. Vaak is innovatie daarin een sleutelwoord. Maar waar moet de innovatie op gefocust worden?

Proces, product, markt, combinaties ervan, ze behoren alle tot de mogelijkheden. Wet en regelgeving worden daarbij eerder als hinderlijk dan als stimulerend gezien. Duurzame ontwikkeling, die door de overheid wordt gestimuleerd, is daarbij meestal geen issue.

Toch kan zo’n druk van buiten als hij goed wordt geïnterpreteerd en er efficiënt op wordt gereageerd, heel inspirerend zijn. Gedwongen te worden anders naar je bedrijf en activiteiten te kijken, blijkt vaak heel verhelderend.

Dit artikel beoogt winstkansen zichtbaar te maken, die het gevolg zijn van dit ‘anders’ kijken naar aanleiding van de in augustus 2005 ingaande wet en regelgeving op het gebied van verplichte terugname van elektrische en elektronische apparaten”.

Lees hier het betoog van Severijn en Venselaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK