Innovatie van voeding
Het innovatieprogramma heet Food & Nutrition Delta en wordt aangestuurd door het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Food & Nutrition is een terrein waarop Nederland internationaal sterk is. De sector zorgt voor ongeveer 10% van het BNP, heeft een jaarlijkse omzet van ruim 47 miljard euro en werk voor ongeveer 600.000 mensen. Ook zorgt zij voor 20% van de Nederlandse export. Daarmee is Nederland op het gebied van voeding de grootste exporteur van Europa.
Consumenten laten zich steeds meer leiden door de mate waarin voeding bijdraagt aan gezondheid. Om hierop in te spelen, wil de Nederlandse voedingssector gericht innoveren. De Food & Nutrition Delta moet van Nederland de leidende innovatieregio voor voeding in Europa maken. Er worden netwerken en platforms opgezet en (nieuwe) technologieën ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie, inclusief MKB-bedrijven. Hierdoor moeten innovatieve, nieuwe of verbeterde voedingsmiddelen worden ontwikkeld, die voldoen aan behoeften en verwachtingen van consumenten. Ook zal de concurrentie- en marktpositie van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie worden versterkt en verbeterd.
Meest Gelezen
Vrouwen houden universiteit draaiende, maar krijgen daarvoor geen waardering
Wederom intimidatie van journalisten door universiteit, nu in Delft
‘Burgerschapsonderwijs moet ook verplicht worden in hbo en wo’
Raad van State: laat taaltoets nog niet gelden voor hbo-opleidingen
Hbo-docent wil wel rolmodel zijn, maar niet eigen moreel kompas opdringen